La cornuda « rapida » au Cookeo + ©

I a gaire, passí ma meitat de sègle, e, d’aucuns, de m’aver auvit me planher que mon forn s’esbolhet dins la confinhada, que quò-quí, que quò-laï, d’aucuns me balheten de chausir d’intre un Cookeo© o un Ninja©. Tornarai sus ‘quel afar que v’autres desiratz una aisidas, lu monde vos balha ‘na complicaci’.

Afe, lu chause es chas me… e cosine avecque.

La còrnuda « rapida »

Ai desjà balhat la recepta de la còrnuda aquí, dins ‘queu bilhet (>lm).

Coma lu Cookeo sembla mai ‘na « cocota electrica » qu’un forn, e que sei dins l’aprentissatge de l’ustilh, veiquí una adaptaci’ [vegetariana, per 6/8 personas].

La pasta

  • 500 g de farina
  • 250 ml de lach (30°C)
  • 50 g de sucre
  • 100 g de crema
  • 1 uòu
  • 8 g de levadura dau bolengier aigada dins un veire.
  • 1 pincada de sau

De notar : que v’autres ‘chaptetz de la farina especiala « briòcha » e fau pas metre la sau, lu sucre e la levadura.

Dins un topin, fau boirar la sau, lu sucre, la farina, la levadura puei versar lu lach tèbie. Cassar l’uòu e lu versar dins la topina, versar la crema e boirar 10 bonas minutas (mai un molin).

Dins un endrech chaud (radiator per eisemple), fau laissar pausar la pasta d’aici la veire doblar de voluma (segond la chalor, 1 ora o 2).

Aquí, manipulacion nonmàs per lu Cookeo : fau versar lu paston dins la selha especiala « gasteu » e laissar pausar d’enquera 1 ora de temps. Lu monde normau pòt pastonar e/o desjà balhar la fòrma qu’eu vòu au gasteu (segond la pasta)

Dins lu Cookeo, fau versar 500ml d’aiga, pausar lu panier-vapor°, puei dins lu panier, pausar la selha especiala patissaria (brechada d’un film plastic).

Ne’n mòde manuau, prener la cueisson « sos pressi’ », 30 mn de temps.

/!\ fau pas obludar lu panier-vapor avant de lançar la machina, de tot biais, i a una securitat.

°me songe que lu « paliçon vapor » es pas la virada la melhora.

La resulta

Veiquí, forçament, sens la fòrma de « Y » e sens la p’itas banas, mas, ‘quò es l’esperit que compta.

Ela eriá pas pro cuecha, mas ela fuguet minjada tot-parrier.

Daus liams

2 commentaires

  1. Je découvre le Cookeo ! J’ai acheté un « Monsieur cuisine connect », ma femme semblait intéressée. Bé, elle ne veut pas l’utiliser. Elle veut faire selon ses idées avec des appareils dont elle connaît le fonctionnement. Alors j’utilise. Mais les recettes ne me plaisent guère. Et quand je les ai suivies je n’ai pas été satisfait. Alors je lis les avis et adapte. Du coup elles sont notées dans un vieil agenda inutilisé. Et je ne me sers pas du « connect » !
    Pour la cornue, on en trouve qu’on trouve plus ou moins bonnes. Les bonnes je n’ai sais pas la recette. Je vais essayer la votre.
    https://saintyrieixlaperche.wordpress.com/2020/12/13/jai-fait-mon-premier-plat-au-monsieur-cuisine-connect-je-vous-dis-tout/

    1. je découvre également. C’est beaucoup moins sophistiqué que le M.Connect+ etc. ».
      Je ne l’utilise que en mode « manuel » car les recettes sont cachées dans l’appareil et il faut valider, faire clignoter, bipper… un nombre de fois assez important avant de pourvoir manger.
      Le mode manuel est très simple d’utilisation. Cependant, c’est un mélange entre cuit-vapeur et cocotte minute.
      Pas stupide mais pas indispensable.
      Les pâtes, les légumes secs, le riz à sushi, c’est top, un gâteau, un peu moins (mais Moulinex promet une extension miracle pour dorer les frites par exemple).
      je fais faire un billet spécial sur ce cuiseur.

Les commentaires sont fermés.