Las esparguetas sauvatjas !

asperg.jpg

Mai d’una vetz voguí ‘nar querre de las esparguetas sauvatjas, mas ma linha deu estre sus escota, perqué las esparguetas, ne’n trobe jamai. Ujan coma l’an passat, i a daus misteris, perqué de la gent venan ne nargar emb ‘na recòlta, e me semble me marrir totjorn.

Afe, lo merchat es ‘quí per balhar satisfaccion a mas envéias culinarias. ‘Na recepta tota aisada de far :

  • quauquas espargues verdas o b’etot de las sauvatjas
  • ‘na padena
  • dau burre o d’òli
  • dau pebre
  • ‘na ‘lissa

Botatz lo fuòc sos la padena, quante ‘la es chauda, un bocin de burre o de l’òli (quò vau mielhs emb dau burre, mas bon, a nòstra epoca, i a de la gent enregimats e l’òli passa mielhs).
Botatz las espargues, pebratz un còp, 5 minutas après remudatz las, tornatz pebrar, botatz l’alissa, boiratz un còp de mai, tuatz lo fuòc e minjatz.

aspergette.jpg
Publicités