Los binhets emb las flors d’acacià

Quò es la plena sason per ‘quela recepta. Vos fau per 10 binhets (o bunhets) :

180 g de farina – 1 uòu – 50 g de sucre ne’n podra – 100 ml de lach – 150 ml de bièrra blonda – 1 sachon de de sucre vanilhat – de la sau (una pincada) – de l’òli per la padelada – las flors d’acacià 😉

fleurzoom.jpg
La recepta ne’n francés

1- Fasetz chaufar lo banh d’òli (dins la padela nauta o dins una caçairòla)(max 180°c).
2- Dins un ensaladier, botatz la farina, la sau e vos fau far un pitit potz. Dins queu potz, adjunhetz l’uòu, lo sucre, lo sucre vanilhat e boiratz lo tot.
3- Apondetz le lach, la bièrra. Foetazt un momenton per rendre la pasta lisa. Daissatz posar 15 minutas.
4- Secodatz las flors per las netiar e far tombar las pitas bèstias.

Per far los binhets :
5- Prenètz una grapa par la chamba e botatz la dins la pasta puei dins la padela plena d’òli 3 minutas de chasques biais. Pòdetz far 2 binhets a la vetz.
6- Apondetz un pauc de sucre (o b’etot dau sucre glaça) e minjatz tant que qu’es chaud.

Publicités