Una recèpta d’espargue per festar lo solelh.

– una bòta de pit’espargues verdas
– quauque grun de sau
– una pincada de sau
– dau pebre
– un gran d’alh
– dau burre
– una padela e dau fuòc.

Preparacions : se las espargues son gròssas, las fau blanchir (2 minutas dins de l’aiga bulhinta). Ne’n mai d’aquò, fau apchar l’alh.

Dins la padela chauda, botatz dau burre. `Tencion de pas lu far ennegrir. Aprep, botatz las espargues, l’alh apchada, salatz, pebratz, boiratz lu tot e crubretz la padela.
Tres minutas coma quò e fau remuar una prumiera vetz. Tornatz salar e pebrar. Daissatz cueire, cubert, tres minutas de mai, tuatz lo fuòc e qu’es `chabat.

Facil de far, quò pòt èsser acompanha d’una poma (la frucha) cueicha de la mesma vetz.

pict0094.jpg

A saber : quò es afrodisiac, quò fai tornar la femna dins la meijon ne’n tres jorns e quò pòt adjudar dins las revisions dau bac.

Publicités