Lu bolaigo

Per uech personas :

– 250 g de farina.
– 1/2 culher a cafe de sau.
– 50 g de sucre.
– 3 uòus.
– 2/3 de litre de lach (66 ml).
– 80 g de burre.

1/ Dins un topin, botar de la farina tamisada, lo sau e lo sucre. Far una font e i cassar los uòus. Boirar un brave moment.
2/ Sans far deus grumeus, adjúnher, pitit a pitit, lo lach d’aici a aver una pasta omogena e fluida.
3/ Sus un fuòc doç, dins una granda padela, far fondre 50 g de burre. Se mesfiar de ne pas le far brunir. I versar doçament la pasta e cubrir. Far cueire dietz minutas (sus fuòc plan doç). Velhar de ne pas far de projeccions e a ço que lo bolaigo daura sens bruslar. Puei, lo retornar sus una ‘sieta.
4/ Far fondre lo restant de burre dins la padela e i far cueire lo bolaigo sèt minutas de mai, sus l’autre costat.
5/ Far glissar lo bolaigo dins l’asieta dau servici. Eventualament, adjunher un pauc de sucre en grun.

Lo servir chaud o tiède. A minjar emb un (o dos, o tres) veire(s) de citre.

Publicités